Påskdagen

De Heliga Tre Dagarna (Triduum sacrum) har nu firats på Nya Slottet Bjärka-säby. Från Skärtorsdagens kväll till Påskdagens gryning har åtskilliga timmar vistats på slottskappellets golv där Liturgin har bärt oss genom gudstjänsterna. I natt klockan 4.00 inleddes Påsknattens vigilia, en gudstjänst som varade i nästan tre timmar. Aldrig förut har jag firat in Påskdagen på detta vis. Det var väldigt vackert. Nu hoppas jag på att få bära med mig känslan jag fått efter den här helgen länge, länge.

Veckans största insikt

I förrgår såg jag en gammal bild på Sophia Loren som räknas till en av världens genom tiderna vackraste kvinnor. Det förvånade mig först hur någon som är så uppmärksammad för sitt utseende kunde se så vanlig ut, långt ifrån det skönhetsideal som vi är vana vid nuförtiden. Hon var inte retuscherad eller perfekt, men så normal. Vacker, naturligt vacker.

Jag insåg då vilken skev bild jag faktiskt haft av skönhet. Att skönhet faktiskt inte sitter i att vara en blek kopia av alla trådsmala modeller som exponeras i diverse modemagasin, utan att det faktiskt handlar om utstrålning och personlighet. Att skönhet till största del börjar inifrån, är man nöjd med sig själv så lyser det helt enkelt igenom. Detta är något som jag kommer få påminna mig om ofta, men kanske det viktigaste jag har insett i år.

Sophia Loren
Sophia Loren


En onsdag förmiddag

"Att tro är att acceptera att man är accepterad"
- Hans Johansson, pastor och teolog


Tomas Andersson Wij

I lördags kväll var jag på konsert med sveriges bäst klädda man. Jag var där i sällskap av min kära mor och far vilket var väldigt fint. Tomas Andersson Wij är en fantastisk man, jag kan aldrig sluta förundras över allt det vackra han gör. Jag får helt ont i bröstet, på ett bra sätt. Det var en väldigt trevlig kväll och han är snygg.

taw


Spetsar


spetsar


Spetsar. Genombrutna, mönstrade tunna textiler, utförda i olika material och med olika tekniker. Spets pryder vanligtvis dukar och kläder, i synnerhet damunderkläder. Dom är både vackra och romantiska. Som äkta spetsar räknas dock endast sydda och knypplade spetsar. Det är som små konstverk som bär på hela historier. Förr i tiden hade överlakan och örngott spetsar. Kvinnorna knypplade spetsar och sydde sina egna brudlakan där även initialerna broderades in. Idag fick jag min farmor Evys brudlakan och dom är så vackra så jag måste bita mig i läppen. Det finaste av allt är att det är broderat ett stort J på dom, så passande. Detta är en lycklig dag med vita spetsar.



Dansa


dansa
Jag vill dansa mig ända till Paris. Vill ha romantik.